top of page

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydestä ja SDP:n roolista

Ratkaisun avaimet molemmissa maissa on demareilla. Suomessa muut isot puolueet ovat Naton kannalla, demarit vielä pohtivat. Siksi SDP:n Tuomiojan sekavat viestit Ruotsiin eivät ole vain yksittäisen edustajan pohdiskeluja.


Mitä nopeammin Ruotsin demareille menee tieto, että Suomi hakee joka tapauksessa nyt keväällä Natoon, sitä todennäköisempää, että Ruotsin demarit kääntyvät Naton kannalle. Pitää viestiä kirkas tahtotila ja tiukka aikataulu.

Siksi Suomen ei kannattaisi viivytellä päivääkään omassa kannanmuodostuksessaan, eikä kannattaisi rakentaa liian pitkiä ja poukkoilevia selontekoprosesseja. Huolelliseen harkintaan edellyttävät tiedot ovat jo päättäjillä ja ulko- ja turvallisuuspolitiikan eri skenaarioita on valmistelut vuosikausia.


Mitä sekavampia viestejä Suomen demarit lähettävät Ruotsiin ja mitä pidempään Suomen kannanmuodostus kestää, sitä epätodennäköisempää, että Ruotsi ehtii tulla mukaan.


Suomen SDP:n Nato-linja pitäisi saada selville ja mahdollisimman nopeasti Ruotsin demaripääministerille. Marinilla on ratkaisun avaimet.


Comments


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page