top of page

Pieksämäen lehti: Häkkänen teki Pieksämäellä täyden päivän

Tiivistelmä haastattelusta alla. Koko juttu luettavissa tästä linkistä.


Pieksämäki-päivän aikana Häkkäsellä oli kahdeksan eri tapaamista. Hän tapasi mm. kaupunginjohtaja Ulla Nykäsen, kävi Vaalijalan Nenonpellon yksiköissä kyselemässä kuulumiset ja tapasi pieksämäkeläisiä Prismassa. Lisäksi hän kuuli yrittäjien huolia yrittäjäjärjestöjen tapaamisessa. Esillä oli erityisesti monella alalla paheneva työvoimapula.


Häkkänen vieraili myös Hiekanpään yläkoulussa, jossa kuuli mm. koululaisten itse organisoimasta monipuolisesta välituntitoiminnasta. Harrastustoimintaa on pyritty mahduttamaan koulupäivän sisälle, sillä toimintaan vaikuttaa se, että koulun 500 oppilaasta noin 200 kulkee kouluun koulukuljetuksella. Tapaamisessa keskusteltiin monista eri asioista, mm. siitä, kuinka oppilashuollon henkilöstöä ei kaikissa oppilaitoksissa ole tarpeeksi. Hiekanpään koulussa ei kuitenkaan vajetta ole. - Kunnassa on psykologivaje, mutta ei täällä, rehtori Itkonen kertoi. Koulukuraattorin kalenteri kuitenkin on aivan täynnä, eikä tapaamista tarvitseva nuori saa nopeasti tapaamisaikaa.


Häkkänen painotti sitä, että hyvinvointialueiden työhön ei ole otettu riittävällä tavalla mukaan järjestöjä, jotka voitaisiin nivoa tiiviimmin mukaan myös koulujen sisään järjestämään toimintaa. Häkkänen on huolissaan siitä, että jos järjestöt eivät tule mukaan soteen, kustannukset ja terveysongelmat kasvavat.


Häkkästä oli tullut tapaamaan eri kouluasteiden opettajia. Monilta nousi esille toive opetusryhmien pienentämisestä niin perusopetuksen kuin toisen asteen puolella.


Häkkänen kertoi, että Kokoomuksen aluevaalikampanja avattiin muutama päivä sitten. Kokoomus vastustaa maakuntaveroa, kannattaa Kela-korvausten kehittämistä ja palvelusetelien käytön laajentamista. - Ikäihmisten tulee saada henkilökohtainen budjetti ja palveluja tulee hajauttaa keskuskaupunkien ulkopuolelle. Häkkänen arvioi, että hyvinvointialueella on todella hyvät lähtökohdat Etelä-Savossa. - Pieksämäelle uudistus tuo uuden tilanteen. Huolta voi olla siitä, että Mikkeli ja Savonlinna keskustelevat keskenään. Toivon, että maakunnassa kuntien vastakkainasettelun sijasta asetetaan kärkeen palvelujen turvaaminen kaikille. Sotessa on tärkeää varhainen tuki ja ennaltaehkäisevä toiminta. Näihin tulisi kuulua ikääntyvien terveysliikunta, jolla estetään laitoshoitoon joutuminen. Ennaltaehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ikääntyvässä maakunnassa ensiarvoisen tärkeitä, painotti Häkkänen.


Comments


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page