top of page

Kriisinkestävä Suomi pärjää maailmassa

Tiedote 1.4.2022.


Kokoomus: Kriisinkestävä Suomi pärjää maailmassa

Kokoomus haluaa Suomelle strategian siitä, miten Suomi selviää parhaiten muuttuneessa maailmantilanteessa.


”Suomen tulee nyt kaikin mahdollisin keinoin kasvattaa kriisinkestävyyttään ja varautua maailman myllerryksiin. Tämä tarkoittaa panostuksia niin maanpuolustukseen, huoltovarmuuteen kuin esimerkiksi energia- ja ruokaomavaraisuuteen”, sanoo kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen.


Kokoomus julkaisi perjantaina Kriisinkestävä Suomi -keskustelunavauksen. Keskustelunavaus käsittelee Suomen varautumista Ukrainan sodan aiheuttamiin ulko- ja turvallisuuspoliittisiin muutoksiin. Avaus on luettavissa täältä: Kriisinkestävä Suomi – Suomen varautuminen muuttuneessa maailmantilanteessa – kokoomus.fi


Kokoomuksen keskustelunavaus käsittelee yhteiskunnan varautumisen tarpeita maanpuolustuksen, huoltovarmuuden, energia- ja ruokaomavaraisuuden, kyber- ja informaatioturvallisuuden, väestönsuojelun rajaturvallisuuden sekä taloudellisen kriisinkestävyyden saralla. Kokoomus tarjoaa avauksellaan hallitukselle ehdotuksia ja valmiita toimenpiteitä keskeisistä muutostarpeista.


”Maanpuolustuksen ja huoltovarmuuden panostusten ohella on keskityttävä myös taloudelliseen kriisinkestävyyteen. Tämä tarkoittaa Suomen talouskasvun vauhdittamista ja julkisen talouden tasapainottamista, jotta taloudessa on enemmän liikkumavaraa myös tulevia haasteita varten”, Häkkänen sanoo.


Kokoomus esittää esimerkiksi puolustusmenoihin tehtyjen noin 55 miljoonan euron leikkausten perumista ja puolustusvoimien toimintamenojen lisäämistä ensi vuodelle 110 miljoonalla eurolla. Summa tulisi nostaa 150 miljoonaan euroon vuoteen 2027 mennessä.


”Kokoomukselle välttämättömät panostukset yhteiskunnan kokonaisturvallisuuteen ja Suomen selviämisen turvaamiseen ovat ensiarvoisen tärkeitä. Haluamme vahvistaa Suomen ja suomalaisten turvallisuutta ja olemme työssä mukana. Ehdottamamme toimenpiteet ovat hallituksen käytettävissä,” Häkkänen sanoo.
Comments


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page