top of page

Häkkänen SOSTEn aluevaalipaneelissa: Sote-uudistusta ei voi rakentaa velkavuoren päälle

Aluevaalipaneeli katsottavissa kokonaisuudessaan tästä linkistä

ANTTI KIRKKALA | 27.10.2021

Kansanedustaja kehottaa hyödyntämään myös yksityisen sektorin voimavaroja eri puolilla Suomea.


Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan tulevissa aluevaaleissa kannattaa valita sellaisia päättäjiä, jotka kannattavat monituottajamallia.

Hän kehottaa poliitikkoja unohtamaan ”ideologiset yritysvastaiset pensselit”.

– Aluevaaleissa tärkeimmät asiat ovat ne, miten kyetään turvaamaan jokaiselle ihmiselle riittävä hoiva ja matalan kynnyksen palvelut ilman, että Suomi ajautuu velkakierteeseen. Siitä näissä vaaleissa on kyse ja siksi jokaisen kannattaa äänestää, Antti Häkkänen sanoi SOSTE:n aluevaalipaneelissa Säätytalolla.

Kansanedustaja huomautti, että kokoomukselle erityisen tärkeää on ongelmien ennaltaehkäisy muun muassa matalan kynnyksen palveluilla sekä järjestöjen ja yritysten kanssa tehtävällä yhteistyöllä.

– Suomi kykenisi turvaamaan paremman hoivan, jos otettaisiin käyttöön parhaat käytännöt ympäri Suomen. Myös yksityiseltä sektorilta, tieteestä ja tutkimuksesta unohtamatta muiden maiden esimerkkejä. Siten pärjäisimme nykyiselläkin rahoituksella jo todella pitkälle.

Häkkänen totesi, ettei sote-uudistusta voi rakentaa velkavuoren päälle.

– Näissä vaaleissa on kyse myös järkevästä taloudenpidosta. Valtakunnan tasolla tehdään lainsäädäntöraami palveluista ja rahoituksesta, mutta paikallistasolla päätetään se, toteutuvatko ne hyvin vai huonosti.

– Yksi tärkeimpiä kysymyksiä on ihmisten toimintakyvyn edistäminen, varhainen tuki ja nopea hoitoon pääsy, jotta pystytään ennaltaehkäisemään kalliita korjaavia palveluita, Antti Häkkänen sanoi.
Σχόλια


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page