top of page

Ministeri vaatii tiukkuutta lasten seksuaalirikosten rangaistuksiin


Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok.) haluaa kiristää lapsiin kohdistuvien seksuaalirikollisten saamia rangaistuksia. Ministeriössä laaditun arviomuistion mukaan rikoslakiin voitaisiin lisätä uusi säännös törkeästä lapsen raiskauksesta sekä korottaa lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistusta.

– Seksuaalirikokset ovat mielestäni äärimmäisen vakavia tekoja. Erityisen tuomittavina pidän lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia. Lapsia täytyy kaikin mahdollisin keinoin suojella väkivalta- ja seksuaalirikoksilta, Häkkänen kertoo.

– Pidän näitä ehdotettuja kiristyksiä kannatettavina ja aion viedä niitä eteenpäin, sanoo oikeusministeri Antti Häkkänen.

Uutta säännöstä on esitetty koskemaan törkeimpiä tapauksia, joissa on samanaikaisesti kyse raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Rikosnimike voisi olla esimerkiksi törkeä lapsen raiskaus ja rangaistusasteikoksi voitaisiin säätää 4–12 vuotta vankeutta.

Tämän lisäksi arviomuistiossa on pohdittu lapsen seksuaalisen hyväksikäytön enimmäisrangaistuksen korottamista neljästä vuodesta kuuteen vuoteen vankeutta.

Ehdotukset sisältyvät arviomuistioon rikoslain viimeaikaisesta kehityksestä ja tulevista kehitystarpeista. Muistio on lähetetty lausuntokierrokselle.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page