top of page

HS: Oikeusministeri ottaa alkuvuodesta kantaa seksuaalirikosten rangaistuksiin

Antti Häkkänen arvioi seksuaalirikosten rangaistusten kovuutta.

– Pidän seksuaalirikoksia niin vakavina oikeudenloukkauksina, että nyt on tarpeellista arvioida sääntelyä uudestaan, Antti Häkkänen sanoo Helsingin Sanomille.

HS:n mukaan Häkkänen aikoo ottaa alkuvuodesta 2018 kantaa siihen, ovatko seksuaalirikosten rangaistukset kohdillaan. Samalla hän arvioi muutenkin seksuaalirikosten pykäliä.

Seksuaalirikosten rangaistukset ovat tulleet ajankohtaiseksi, kun julkisuudessa on ollut esillä tapaus, jossa Turun hovioikeus päätti tuomita 23-vuotiaan miehen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä törkeän raiskauksen sijaan. Uhri oli 10-vuotias tyttö.

Häkkänen aikoo ottaa ensi vuoden alussa kantaa myös siihen, pitäisikö raiskauksen tunnusmerkistössä mainita erikseen suostumuksen puute.

Nykyinen raiskausrikoksia koskeva säännöstö on ollut voimassa vuodesta 2014.

Häkkänen huomauttaa, että lasten erityisasema on otettu nykyisin huomioon siten, että alle 18-vuotiaaseen kohdistuva raiskaus on lähtökohtaisesti törkeä raiskaus. Hän muistuttaa, että sukupuoliyhteys tai muu seksuaalinen teko alle 16-vuotiaan kanssa on aina rangaistava teko. Se tulee tuomituksi lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä tai törkeänä lapsen seksuaalisena hyväksikäyttönä joka tapauksessa.

– Lapsiin kohdistuvat seksuaalirikokset ovat julmia ja vakavia tekoja. Yksikin uhri on liikaa. Uhrit kantavat henkisiä ja fyysisiä haavoja mukanaan koko elämän, Häkkänen toteaa.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page