top of page

Antti Häkkänen häirinnästä: On velvollisuus puuttua

Oikeusministerin mukaan seksuaalinen häirintä on ilmiö, joka on kitkettävä määrätietoisesti.

– Sosiaalisessa mediassa viime aikoina nopeasti levinnyt #metoo-kampanja kertoo surullisella tavalla, miten monelle naiselle häirintä ja pelkoa aiheuttavat tilanteet ovat arkipäivää. Meillä on velvollisuus puuttua asiaan, ministeri Antti Häkkänen (kok.) sanoi puhuessaan EU:n vuosittaisessa suuressa perusoikeusfoorumissa Brysselissä maanantaina.

EU:n komission järjestämän tapahtuman teemana tänä vuonna on naisten oikeuksien toteutuminen yhteiskunnassa. Häkkänen osallistui tilaisuuteen komission varapuheenjohtajan Frans Timmermansin kutsumana.

Häkkänen totesi, että kaikenlainen häirintä on tuomittava voimakkaasti.

– Häirintään puuttumiseen on kehitettävä entistä tehokkaampia keinoja niin lainsäädännön kuin erilaisten politiikkaohjelmienkin avulla.

Ministeri kertoi, että yhtenä toimenpiteenä on Suomessa juuri käynnistetty selvitys pakkoavioliittojen poliisille ilmoittamisen esteistä ja viranomaisyhteistyön ja rikosprosessiketjun toimivuudesta avioliittoon pakottamista koskevissa asioissa.

– Lähisuhdeväkivalta ja seksuaalinen tai sukupuoleen perustuva väkivalta ovat rikoksia, joissa uhreilla on muita suurempi alttius lisäkärsimyksille, toistuvalle uhriksi joutumiselle, pelottelulle tai kostotoimille. Juuri siksi EU:n uhridirektiivin aikaansaaminen on ollut erittäin tärkeää, Antti Häkkänen totesi.

Hän painotti, että kynnyksen ilmoittaa rikollisesta tai asiattomasta käytöksestä tulisi olla mahdollisimman matala.

– Tätä kynnystä meidän pitää pyrkiä madaltamaan tuomitsemalla kaikki naisiin kohdistuva häirintä, Häkkänen sanoi.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page