top of page

Häkkänen selvittää "koulun" perustamista hallituksen lainvalmistelijoille


Oikeusministeri Antti Häkkänen (kok) selvityttää lainvalmistelukoulun perustamista. Oikeusministeriön yhteydessä perustettavassa koulussa koulutettaisiin valtioneuvoston lainvalmistelijoita ja esittelijöitä. Nykyisin oikeusministeriön lainvalmistelijat ja eduskunnan valiokuntaneuvokset vastaavat lainvalmistelun koulutustehtävistä sivutehtävinään.

– Lainvalmistelutyön tulee olla tietoon perustuvaa, ja viimeisin tutkimustieto tulee huomioida valmistelussa. Pidän itse tärkeänä, että jokainen lainvalmistelija on tietoinen sääntelykohdetta koskevasta viimeisimmästä tutkimuksesta, Häkkänen sanoo.

Lainvalmistelun tasoa on toistuvasti kritisoitu. Keskustelu kiihtyi viime vuoden lopulla, jolloin silloinen oikeuskansleri Jaakko Jonkka toi esiin huolensa lainvalmistelun tilasta.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page