top of page

Tiedote: Ministeri Häkkänen: Radikalisoitumisen ennaltaehkäisemistä vahvistetaan myös vankiloissa

Väkivaltaisen radikalisoitumisen tunnistamista ja ennaltaehkäisyä ryhdytään tehostamaan vankiloissa. Oikeusministeri Antti Häkkänen painottaa, että radikalisoitumisen ehkäisemiseksi on tehtävä kaikki mahdollinen. Vankiloissa tehtävällä työllä on tässä oma tärkeä roolinsa, ministeri totesi tänään Sulkavan vankilan 30-vuotisjuhlassa.

–Rikosseuraamuslaitoksen toimenpiteillä on suuri merkitys yhteiskunnan turvallisuuden kannalta. Tarvitsemme panostuksia esimerkiksi vankien koulutukseen, päihdehuoltoon ja arjen taitojen parantamiseen. Tarvitaan myös panostuksia uusiin turvallisuutta lisääviin toimintatapoihin. Sisäisen turvallisuuden edellyttämän suorituskyvyn parantamiseksi hallitus toteuttaa toimia, joilla vastataan muuttuneen toimintaympäristön vaatimuksiin, Häkkänen sanoi puheessaan.

Vankilaradikalisoitumisen ehkäisy on yksi Rikosseuraamuslaitoksen strategisista tavoitteista yhteiskunnan turvallisuuden lisäämiseksi.

–Vantaan vankilassa toteutetun pilottiprojektin toiminta pitää vakinaistaa ja toimintamallia vankilaradikalisoitumisen ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen kehittää myös muissa vankiloissa. Hallitus kohdisti tähän tärkeään työhön lisärahoitusta viime viikon budjettiriihessä, Häkkänen sanoi.

Budjettirahoituksella on määrä kehittää edelleen Vantaan vankilassa jo aloitettua vankilaradikalisoitumisen ehkäisytyötä. Viime vuonna käynnistyneestä vuoden mittaisesta pilottiprojektista on saatu hyviä kokemuksia. Projektin painopisteinä ovat olleet muun muassa tiedonhankinta ja viranomaisyhteistyön kehittäminen sekä henkilökunnan kouluttaminen tunnistamaan ja estämään vankien väkivaltaista radikalisoitumista.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. 02951 50131

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page