top of page

Ministeri Häkkänen: Turvapaikkavalitusten purkuun lisärahoitusta, myös radikalisoitumisen ehkäisyyn

Ministeri Häkkänen: Turvapaikkavalitusten purkuun lisärahoitusta, myös radikalisoitumisen ehkäisyyn panostetaan

Hallitus linjasi budjettiriihessään, että hallinto-oikeuksille lisätään rahoitusta, jotta turvapaikkavalitukset saadaan käsiteltyä kohtuullisessa ajassa. Hallinto-oikeuksille lisätään 2,2 miljoonaa ja korkeimmalle hallinto-oikeudelle 1,49 miljoonaa turvapaikkavalitusten käsittelyjonojen purkamiseen. - On sekä turvapaikanhakijan että valtion kannalta tärkeää, että pystymme pitämään valitusten käsittelyajan kohtuullisena. Juttujen nopea käsittely pienentää vastaanottokeskusten menoja ja parantaa turvallisuustilannetta, toteaa oikeusministeri Antti Häkkänen budjettiriihen päätteeksi.

Hallitus vahvistaa myös syyttäjälaitoksen resursseja, jotta myös syyttäjälaitos voi parantaa valmiuttaan vastata terroristisiin rikoksiin. Hallitus lisäsi oikeusavun resursseja turvapaikka-asioiden hoitoon. Lisärahalla tullaan palkkamaan lisää julkisia oikeusavustajia oikeusaputoimistoihin ja lisätään oikeusavustajien koulutusta.

- Myös oikeusministeriön hallinnonalalla panostetaan radikalisoitumisen ehkäisyyn. Tässä keskeisessä asemassa ovat vankilat. Hallitus lisäsi nyt myös rahoitusta Rikosseuraamuslaitokselle väkivaltaisen radikalisoitumisen ja ääriliikkeiden toiminnan ennaltaehkäisyyn vankiloissa. Rahoituksella voidaan jatkokehittää Vantaan vankilassa jo aloitettua vankilaradikalisoitumisen ehkäisytyötä, ministeri Häkkänen toteaa.

Ylivelkaantuneiden aseman kohentamiseksi oikeusministeriö arvioi ylivelkaantumiseen liittyviä lainsäädännön muutostarpeita, kuten esimerkiksi positiivisen luottorekisterin perustamista, pikaluottojen sääntelyä ja yrittäjän uutta mahdollisuutta. Talous- ja velkaneuvontapalvelut siirretään aiemmin päätetyn mukaisesti oikeusaputoimistoihin vuoden 2019 alusta. Ensi vuodelle kohdistetaan miljoona euroa talous- ja velkaneuvonnan sähköisten palvelukanavien kehittämiseen palvelun saavutettavuuden parantamiseksi.

Lisätietoja: erityisavustaja Lauri Koskentausta, puh. 02951 50131

Hallituksen tiedote

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page