top of page

Kouvolan Sanomat: Häkkänen kiersi Kymi Ringin — kansanedustajat tutustuivat moottoriradan työmaahan

— Lakien valmistelusta vastaavana ministerinä pidän sitä erittäin tärkeänä. Näin eri hankkeiden niin hyvät kuin huonotkin vaikutukset saadaan paremmin esiin.

Mäntyharjulta kotoisin oleva Häkkänen ymmärtää moottoriradan vaikutukset lähiseudulle ja laajemmin.

— Tämä on äärimmäisen tärkeä hanke, mutta ei vain alueellisesti vaan myös valtakunnallisesti.

Alkukesästä valtio kirjasi lisätalousarvioonsa Kymi Ringille 3,5 miljoonan euron ehdollisen lisärahoituksen.

Häkkänen on tyytyväinen, että lisärahoitusesityksen tärkeys ymmärrettiin kaikissa hallituspuolueissa.

— Aina tässä hankkeessa ei rahoituksen järjestäminen ole edennyt halutulla tavalla. Mielestäni valtion panostukset ovat pieniä hyötyihin nähden.

Seudun ulkopuolista näkemystä moottoriradan mahdollisuuksista antoi Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo (kok).

Wallinheimon mukaan nyt on kerrankin kunnianhimo kohdallaan, niin kuin pitääkin.

Jos suunnitelmat toteutuvat, ja Kymi Ringillä järjestetään luvattu ratamoottoripyörien MotoGP-kilpailu, vaikutukset ovat Wallinheimon mielestä merkittävät.

— Suomessa pitää osata ajatella isosti. Jyväskylässä on laskettu, että Neste Rally tuo vuosittain seudulle 15—20 miljoonaa euroa. Nyt puhutaan kaksin-, kolminkertaisista vaikutuksista.

Orimattilalainen kansanedustaja, kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kalle Jokinen muistuttaa Kymi Ring -hankkeen vaikutuksista alueen matkailualan vetovoimaa lisäävänä tekijänä.

Kasvunäkymien huutoon on kuitenkin voitava vastata.

— Jos suunnitelmat toteutuvat, pitää seudun matkailualaa kehittää vastaamaan kysyntää. Matkailualan toimijoiden täytyy tuotteistaa palvelunsa paremmin verkostoitua tekemään tuotteistaan paketteja. Lisäksi täytyy olla riittävästi korkeatasoista majoituskapasiteettia.

Kymi Ring -ratahankkeelle on myönnetty valtion kukkarosta yhteensä 6,5 miljoonaa euroa ja Kouvolan kaupungilta 2 miljoonaa euroa – sillä ehdolla, että vaadittava yksityinen rahoitus järjestyy.

Kymi Ringin hankejohtaja Timo Pohjola sanoo, että valtion taannoinen lisärahalupaus helpotti muun rahoituksen neuvottelemista. Yksityisen rahoituksen järjestymisestä hän on vaitonainen.

— Sitä valmistellaan.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page