top of page

MTV3: Oikeusministeri Häkkänen: Uskon, että perustelut tiedustelulain kiirehtimiselle täyttyvät


– On äärimmäisen tärkeää tässä maailmanajassa, että Suomessa ei mennä liian kevyellä analyysillä ohittamaan perustuslakia. Esimerkiksi Turkissa ja Venäjällä on merkittäviä ongelmia oikeusvaltion periaatteiden ja perustuslain noudattamisessa.

Tiedustelulainsäädännön hyväksyminen vaatii perustuslain muuttamista. Jotta perustuslakia saataisiin muutettua tämän vaalikauden aikana, täytyy kiirehtimismenettelyn saada taakseen viisi kuudesosaa eduskunnasta. Kiirehtimismenettelyä ei ole käytetty kertaakaan nykyisen, vuonna 2000 voimaan tulleen perustuslain aikana.

Tiedustelulain voimaansaattaminen nousi jälleen keskusteluun Turun terrori-iskun jälkeen. Muun muassa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja sisäministeri Paula Risikko (kok.) ovat vaatineet tiedustelulain mahdollisimman pikaista hyväksymistä.

– Jos kiirehtimismenettelyä käytetään, minun arvioni mukaan noin vuosi saatetaan säästää aikaa. Tämä on ihan keskeinen aika, Häkkänen arvioi.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page