top of page

Välittävä, vastuullinen ja uudistava Mäntyharju

Välittävä, vastuullinen ja uudistava

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden teemaksi valittiin "Yhdessä". Tämä teema on tärkeää lääkettä vastakkainasettelua ja eripuraa lietsoviin virtauksiin. Yhteenkuuluvuuden tunne ja keskinäinen luottamus ovat vakaan yhteiskunnan kivijalka.

Kokoomuksen mielestä Suomessa tarvitaan lisää välittämistä, vastuullisuutta ja uudistuksia. Kaikki on pidettävä mukana. Ikääntyvälle väestölle huolenpidon lupaus on kaikkein tärkein. Turvallinen vanhuus ja toimivat palvelut kuuluvat jokaiselle. Nuorten syrjäytyminen on yksi pahimpia yhteiskunnallisia ongelmia. Kuntien on panostettava varhaiskasvatukseen ja laadukkaaseen koulutukseen. Muuttuvassa maailmassa oppimisen ja ajattelun taidot ovat ratkaisevan tärkeitä.

Kunnilla ja valtiolla on vahva rooli huolenpidossa. Samalla on kuitenkin muistettava, että välittämistä ei voi jättää vain virkamiehille. Välittäminen kuuluu jokaisen vanhemman, naapurin ja kotikunnan asukkaan vastuulle. Esimerkiksi ikäihmisten yksinäisyyteen löytyy ratkaisut vain yhteisellä välittämisellä.

Myös vastuun kantaminen pitäisi palauttaa kunniaan. Yksilön vastuu omasta ja läheistensä elämästä on liian monelta hukassa. Oma-aloitteisuuden ja vastuullisuuden kulttuuria on kaikin keinoin vahvistettava. Esimerkiksi mitkään sote-uudistukset eivät auta, ellei kansa ryhdy liikkumaan enemmän ja edistämään omaa terveyttään.

Tänä populismin ja hetkessä elämisen aikakautena tarvitaan vastuullisen tulevaisuuden rakentajia. Kestävämmän tulevaisuuden rakentaminen voi tarkoittaa myös ikäviä päätöksiä ja uudistuksia, joiden hyödyt eivät näy heti seuraavana aamuna. Tämä vaatii kuntapäättäjältä selkärankaa. Presidentti Sauli Niinistön sanoin, "koska tekemättäkään ei voi jättää".

Kokoomuksen periaatteena on jättää niin kotikunta kuin koko isänmaa talouden, ympäristön ja sosiaalisten olojen kannalta parempaan kuntoon. Tämä edellyttää uudistuksia. Vastuullinen taloudenhoito on Kokoomukselle erityisen tärkeää. Euroopassa on riittävästi esimerkkejä holtittomuuden seurauksista. Tarkan taloudenpidon lisäksi kunnissa tarvitaan yrittäjyyden ja työllisyyden vahvistamista. Sosiaalisesti kestävä tulevaisuus rakentuu Kokoomuksen mielestä uudistuvan koulutuksen, uusien työpaikkojen ja vahvistuvan yrittäjyyden varaan. Työ on parasta lääkettä syrjäytymiseen.

Puoluejohtajista Kokoomuksen Petteri Orpo on juuri valittu parhaaksi yrittäjyyden osaajaksi. Kokoomuksesta löytyy parhaat yrittäjyyden tuntijat edistämään kotikunnan työllisyyttä. Tuoreessa tutkimuksessa todettiin myös, että Kokoomus on Suomen luotetuin ja osaavin kuntapuolue. Suomalaiset arvostavat, että vaikeatkin asiat hoidetaan selkä suorana. Olemme luottamuksen arvoisia myös jatkossa. Kokoomus tarjoaa äänestäjälle vastuullisen vaihtoehdon ja selkeän vastavoiman populisteille. Kannamme vastuuta kaikista sukupolvista - myös tulevista.

Antti Häkkänen

Varapuheenjohtaja, Kansanedustaja

Kansallinen Kokoomus

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page