top of page

Kokoomuksen Häkkänen iltalehdessä Anderssonin moitteista: "Vaalipaniikkia"


Kokoomuksen varapuheenjohtaja muistuttaa myös vasemmistoliiton leikanneen koulutuksesta.

  • Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen suhtautuu rauhallisesti vasemmistoliiton puheenjohtajan Li Anderssonin koviin moitteisiin.

  • Häkkäsen mukaan Anderssonin kritiikki kertoo vasemmistoliiton omasta kuntavaalipaniikista.

  • Häkkänen muistuttaa myös vasemmistoliiton leikanneen koulutuksesta edellisellä vaalikaudella.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen kuittaa Li Anderssonin moitteet vasemmistoliiton omaksi vaalipaniikiksi.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen sanoo suhtautuvansa "ymmärtäväisesti" vasemmistoliiton Li Anderssonin lauantaina pitämään puheeseen, jossa Andersson moitti kovasanaisesti kokoomuksen politiikkaa ja kuntavaalilupauksia.

- Puheessa ei moitittu vain kokoomusta, vaan haukuttiin vähän joka suuntaan. Se kertoo vasemmistoliiton vaalipaniikista, Häkkänen sanoo Iltalehdelle.

Häkkäsen mukaan Andersson on huolissaan kun muut puolueet, myös kokoomus, ajavat kuntavaaleissa monia vasemmistoliiton peruskannattajille tärkeitä asioita.

- Andersson on peloissaan, kun kokoomus kantaa huolta esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevista lapsista. Siksi pitää moittia kokoomuksen harrastustakuutakin.

Andersson totesi puheessaan puoluevaltuuston kokouksessa, että kokoomus ei edes itse tiedä mitä sen kuntavaalien kärkihankkeeksi nostama nuorten harrastustakuu oikeasti tarkoittaa.

Andersson myös piti kokoomuksen kuntavaalien koulutusteemaa epäuskottavana, sillä kokoomus on ollut leikkaamassa koulutuksesta edellisellä vaalikaudella ja nykyisellä vaalikaudella.

- Ja edellisellä vaalikaudella oli vasemmistoliittokin tekemässä kuntien koulutuksen leikkauksia, siitä he eivät pääse mihinkään, Häkkänen muistuttaa.

- Kyllä, kokoomus on ollut tekemässä leikkauksia koulutuksestakin, koska hoidamme vastuullisesti kotikunnan ja koko Suomen asiat. Mutta me olemme aina sivistyksen ja osaamisen puolella, vaikka säästöjä joudutaankin tekemään.

Häkkänen painottaa useaan kertaan kokoomuksen tekevän Suomen taloudellisen tilanteen vuoksi vastuullisia säästöpäätöksiä, mutta vasemmistoliiton hän sanoo lupaavan kaikille kaikkea mahdollista.

- Jos vasemmistoliiton kanssa lähtee menolupauskilpailuun, mikä tahansa puolue häviää heille: vasemmistoliitolta eivät lupaukset lopu - ja niitä on helppo tehdä, jos jättää velkakuorman tuleville sukupolville.

Andersson totesi puheessaan, että "kokoomuksen tapa tehdä politiikkaa ei edistä demokratiaa". Lauseen sisältö ei aukea Häkkäselle.

- En saanut kiinni, että mitä ihmettä tällä tarkoitetaan. Parhaillaan nimenomaan tehdään uudistuksia, joilla kansanvalta paranee - esimerkiksi kansa pääsee (maakuntavaaleissa) päättämään sote-asioista.

Puheessaan Andersson moittikin pitkään ja hartaasti juuri sote-uudistusta, jonka valinnanvapauden "valtavien riskien maksajat ovat lähiöiden ja syrjäseutujen pienituloiset". Häkkänen on luonnollisesti täysin toista mieltä.

- Andersson yrittää väkisin hakea sote-kysymyksessä vastakkainasettelua kokoomuksen ja vasemmistoliiton välille. Anderssonia huolestuttaa, että kokoomuksen ajama valinnanvapaus helpottaa juuri heidän kannattajakuntansa ongelmia, kun esimerkiksi työterveyshuollon ulkopuolella oleva työtön pääseekin jatkossa nopeammin hoitoon.

"Junnaaminen ärsyttää"

Samaisen vaalipaniikin piikkiin Häkkänen panee myös Anderssonin kritiikin Helsingin pormestarivaaleista. Andersson moittii, että Helsingin kuntavaaleista on tehty Anni Sinnemäen (vihr) ja Jan Vapaavuoren (kok) välinen kaksintaistelu, vaikka mukana on lukuisia muitakin ehdokkaita - muun muassa vasemmistoliiton ex-puheenjohtaja Paavo Arhinmäki.

- Vihreät on ohittanut vasemmistoliiton Helsingissä ja monissa muissa yliopistokaupungeissa ja ottanut johtavan vasemmistopuolueen paikan. Vasemmistoliiton kannatus junnaa pienpuolueiden tasolla ja vihreiden kannatus vain nousee. Kyllähän sellainen saattaa ärsyttää, ja siksi pitää tällaisissa puheissakin huudella, että "hei hei, kyllä mekin ollaan vielä täällä", Häkkänen kuittaa.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page