top of page

Häkkänen: Trumpin Diili-politiikka on Suomelle uhka

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kansainvälinen politiikka uhkaa Suomen asemaa.

— Toisen maailmansodan jälkeen on luotu monenkeskinen, sääntöperustainen kansainvälisen politiikan malli, jossa valtioitten suuruus tai voima ei ratkaise. Trump kyseenalaistaa tämän järjestelmän perustan. Hän haluaa tehdä vain parhaita diilejä kahdenvälisesti, Häkkänen sanoi vieraillessaan Savonlinnassa torstaina.

Parhaita diilejä etsii Häkkäsen mielestä Iso-Britanniakin halutessaan varata itselleen haluamansa edut EU:sta erotessaan.

— Kahdenvälisissä diileissä suurempi aina voittaa pienemmän, olipa kyse kauppapolitiikasta tai turvallisuuspolitiikasta.

Häkkäsen mielestä kansainvälisen diili-politiikan vastustaminen on Suomelle isompi asia kuin sote-uudistus tai maakuntauudistus tai edes talouden säästötarpeet.

— Tämä on hallituksessa tiedostettu. Suomen ei pidä antaa tuumaakaan periksi. Suurvaltojen kahdenvälisten diilien pelissä emme olisi voittaja, Häkkänen sanoi.

Suomen keskeinen turvatakuu Häkkäsen mukaan on EU-jäsenyys.

— Tämä on niin iso asia, että tällä kysymyksellä ei voi leikkiä, Häkkänen sanoi viitaten virtauksiin, joissa vaaditaan Suomea irti EU:sta.

Häkkänen totesi, että myös EU:n sisällä on liikkeellä hajottavia tekijöitä.

— Suomen ei kannata olla hajottava tekijä vaan kokoava voima. Voi olla, että EU:ssa on yksittäisiä asioita, joita pitää korjata. Mutta täydellistä historiattomuutta ja sokeutta on sanoa, että Suomi voisi paremmin, jos se olisi irrallaan EU:sta.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page