top of page

Häkkänen verkkouutisissa: SDP:n Rinteen katkaistava puolueensa eläkepopulismi

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen vaatii SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteeltä selvää linjausta eläkeindeksiä koskevaan kansalaisaloitteeseen. SDP:n puheenjohtaja ei ole suostunut (HS 16.10.) vieläkään kertomaan kantaansa SDP:n Kimmo Kiljusen ja puolueen vaikuttajien ajamaan eläkeindeksiä koskevaan kansalaisaloitteeseen. Häkkäsen mukaan Brexit ja muut varoittavat esimerkit osoittavat, että suurissa kysymyksissä puolueiden johtohenkilöiden ei kannata antaa populisteille tosiasiallista johtovastuuta.

Häkkänen pitää SDP:n vaikuttajien tekemää kansalaisaloitetta vaarallisena tulevien sukupolvien eläkkeiden, julkisen talouden kestävyyden ja työllisyyden kannalta. Häkkäsen mukaan eläkejärjestelmän kestävyyteen liittyvät linjaukset on tehtävä vastuullisesti tutkimustietoon perustuen.

- Tutkimustieto ja asiantuntijat ovat yksiselitteisesti tyrmänneet Kiljusen aloitteen ja varoittaneet eläkejärjestelmän kestävyyden vaarantuvan. Lipposen ja Urpilaisen SDP:ssä olisi ajat sitten valittu asiantuntijoiden vastuullinen linja. Rinne ei voi jäädä ajamaan kaksilla rattailla vastuullisen asiantuntijalinjan ja eläkepopulismin välille. Puolueen johtaminen punnitaan juuri näissä tilanteissa. Vaikeneminen antaa johtovastuun populisteille, Häkkänen sanoo.

Häkkänen muistuttaa eläkkeiden rahoitusmallin perustuvan sukupolvien väliseen sopimukseen ja korkeaan työllisyysasteeseen. Häkkäsen mukaan työllisyyskehitys ja hallituksen työmarkkinauudistusten onnistuminen ovat eläkkeiden kannalta ratkaisevan tärkeitä.

- Kulloisetkin työikäiset suomalaiset maksavat pääosan eläkkeiden rahoituksesta. Eläkkeiden taso on viime kädessä kiinni työllisyyskehityksestä. Vastuullista eläkepolitiikkaa on nyt tehdä kaikki ne toimet, joilla työttömyysjaksojen pitkittyminen saadaan katkaistua ja työllisyys nousuun. Hallituksella on toimivat ratkaisut. Jos SDP haluaa parantaa eläkkeiden tasoa vastuullisesti, niin kannattaisi tukea hallituksen työlinjaa, Häkkänen sanoo.

Lisätietoja:

Antti Häkkänen

Varapuheenjohtaja

Kansallinen Kokoomus r.p.

Kansanedustaja

0407057134

antti.hakkanen@eduskunta.fi

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page