top of page

Häkkänen Iltalehdelle: virkamiesten karensseja pohditaan

- Valiokunnassa ja hallituspuolueiden kesken katsotaan, pitääkö laki vielä palauttaa valmisteluun, kertoo hallintovaliokunnan jäsen Antti Häkkänen (kok).

Sopimuksen piirissä oleva virkamies, esimerkiksi ministerin erityisavustaja, voisi aloittaa uudessa työpaikassa vasta karenssin jälkeen. Tällöin valtio maksaisi virkamiehelle karenssiajan mukaan korkeintaan vuoden palkkausta vastaavan korvauksen.

Häkkäsen mielestä uudistuksen yksi isoimmista ongelmista on, että useille virkamiehille ja avustajille pitäisi alkaa maksaa kultaisia kädenpuristuksia ja palkkoja. Pitkä karenssiaika voisi hänestä myös haitata valtionhallinnon ja ministeriöiden vetovoimaa työnantajina.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page