top of page

Varapuheenjohtaja Häkkänen: "On vaarallista pyöriä harmaalla vyöhykkeellä kuten Timo Soini teke


"On vaarallista pyöriä harmaalla vyöhykkeellä kuten Timo Soini tekee" - Kotimaa - Verkkouutiset

Kokoomuksen Antti Häkkäsen mukaan hallituksessa ei voi olla kahta ulkopolitiikkaa.

Kokoomuksen varapuheenjohtaja kansanedustaja Antti Häkkänen arvostelee ulkoministeri Timo Soinin (ps.) flirttailua EU-vastustajien kanssa.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) ei Antti Häkkäsen mukaan tulisi jäädä vain sisäpolitiikan toimijaksi, vaan hän toivoo monen muun kokoomusedustajan tavoin pääministeriltä selkeää rajanvetoa asiassa.

– Hallituksen ulko- ja Eurooppa-poliittisen linjan pitäisi olla kristallinkirkas. Se pitäisi olla yksi linja, yksi selkeä linja. Ei voi olla sellaista harmaalla vyöhykkeellä pyörimistä jota Timo Soini ihan selkeästi tällä hetkellä tekee, Antti Häkkänen sanoi Verkkouutisille kokoomuksen eduskuntaryhmän kesäkokouksen yhteydessä.

– Meillä pitäisi olla kirkas linja erityisesti siksi, että Brexitin jälkeen maailma muuttuu yhä turbulentimmaksi. Yhä voimakkaammin haetaan suuntaa siitä, mikä Suomen kansainvälinen asema ylipäänsä on, niin Venäjän kuin myös muiden eurooppalaisten puolueiden silmissä.

Häkkäsen mukaan kyse on myös siitä, mikä Euroopan rooli tulevaisuudessa on.

– Suomen hallitus edustaa maata, joka on kaikkein riippuvaisin vakaasta yhtenäisestä Euroopasta - meillä pitäisi olla selkein ja kirkkain näkemys, jolla jopa tukea muita maita: että on järkevää että meillä on yhtenäinen Eurooppa, ja meillä on selkeät argumentit sen puolesta ja Suomessa olemme siihen kaikki puolueet hallitusohjelmassa sitoutuneet.

Kansanedustajan mukaan ulkoministerin kohdalla tämän pitää näkyä "joka sanassa".

– Näen tämän itse asiassa aika isona ongelmana. Meillä on kesän aikana ollut aikaa latailla ja rauhoittua ja miettiä Brexitiä. Jos nyt syksy lähtee käyntiin niin että tässä annetaan tällaisia epämääräisiä lausuntoja - ehkä gallupien tai muun innoittamina - niin näen tämän aika vaarallisenakin keskusteluna.

– Ulkopolitiikka on niin eri laji kuin kotimaan sotet ja työmarkkinat... Jos ulkopolitiikasta ei lähde selkeää yhtenäistä viestiä isänmaalta ulospäin muille maille, voi sillä olla merkittävästi hankalampia seurauksia kuin kotimaan sisäisistä epämääräisistä asioista, Häkkänen kuvailee.


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page