top of page

Antti ja isä-Markku Hesarin yhteishaastattelussa yliopistolla: Kokoomusjuuret suvussa jo sata vuotta

Markku Häkkänen on tehnyt ikänsä politiikkaa luottamustoimena. Antti-poika tekee samaa työkseen.

Häkkästen poliitikkoperheessä poika, kokoomuksen kansanedustaja Antti Häkkänen lienee jo tunnetumpi kuin isänsä, kunnallisneuvos Markku Häkkänen.

Poika Häkkäsen nimi tuli tunnetuksi, kun hän johti kokoomusnuoria. Lisää näkyvyyttä hän sai vaalikeväänä 2015, kun hän ohitti Kaakkois-Suomen vaalipiirissä äänissä jopa oman puolueensa ministerin Lenita Toivakan. Tänä vuonna hänet valittiin kokoomuksen varapuheenjohtajaksi.

HÄKKÄSTEN isän ja pojan yhteispeli näyttää saumattomalta. He käyvät Kluuvikadun Fazerilla läpi poliittista heräämistään.

”Antti on ollut syntymästään lähtien hirvittävän vilkas ja äänekäs toimija”, Markku Häkkänen sanoo.

Perheessä on vahvat kokoomusjuuret. Häkkälän tilan Juho -isäntä oli vuonna 1918 Vanhalla ylioppilastalolla perustamassa kokoomusta.

Markku Häkkänen kertoo vanhempiensa pitäneen suurena ihanteena kokoomuksen puheenjohtajana vuosina 1965–1971 toiminutta, sovittelevaa Juha Rihtniemeä.

Varatuomari Markku Häkkäsen oma kunnallispoliitikon ura valtuutettuna on kestänyt jo 40 vuotta. Siihen mahtuu neljä vuotta kunnanvaltuuston puheenjohtajana, 16 vuotta kunnanhallituksen puheenjohtajana sekä erilaisia luottamustoimia esimerkiksi maakuntahallituksessa ja Suomen Kuntaliitossa.

Hän kertoo Antin olleen kiinnostunut politiikasta pienestä pitäen.

”Päiväkodissa Antti huusi neljävuotiaana pöydän alta, että ei saa tulla tänne, täällä on kunnanhallituksen kokous.”

Markku ja Antti Häkkänen maalaavat vuorotellen kuvaa uutteruutta arvostavasta mäntyharjulaisesta maalaiskodista, johon vanhemmat tilasivat paljon lehtiä ja tieteellisiä julkaisuja. Niitä perheen pojat lukivat aina kun pallopeleiltä, kalastukselta ja partioharrastukseltaan ehtivät.

”Kyllä tämä poika on kaiken aikaa pitänyt silmät ja korvat auki ja seurannut tiedotusvälineitä. Innoissaan on ollut kaikessa touhussa mukana”, Markku Häkkänen kehuu.

Antti Häkkänen säestää isänsä sanoja.

”Juu, mukana oltiin. Muistan kun vuonna 1994 viineriä syötiin Raimo Ilaskiven(kok) kanssa.”

ANTTI HÄKKÄNEN liittyi kokoomuksen jäseneksi 15-vuotiaana ja päätyi Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajaksi vuonna 2012.

Antti Häkkänen opiskeli Helsingin yliopistossa isänsä ja veljensä tavoin oikeustieteitä.

Käännekohta hänen poliittisella urallaan tapahtui tammikuussa 2013, kun pääministeri Jyrki Katainen kutsui hänet esikuntaansa erityisavustajaksi.

Kokoomuksen oikeistoliberaalit taustavaikuttajat arvioivat jo vuotta myöhemmin, että Antti Häkkänen voi nousta jopa puoluejohtajaksi.

Hän on asioihin paneutuva ahkera juristi, ei onneksi pääkaupunkiseudulta vaan Etelä-Savosta ja vielä perinteisen kokoomuslaisen viljelijäsuvun vesa.

Hän on kärkäs mutta kohtelias – ja kunnianhimoinen.

KEVÄÄLLÄ 2015 Häkkänen teki uutteran vaalikampanjan ja hänet valittiin kansanedustajaksi 6 620 äänellä.

Lappeenrannan puoluekokouksessa kesäkuussa Häkkänen valittiin puolueen varapuheenjohtajaksi ylivoimaisesti suurimmalla äänimäärällä. Kampanjointi oli taas vahvaa – Häkkänen-tienvarsikylttejä oli puoluekokouspaikalle ajaessa taajempaan kuin Kokoomus-kylttejä.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page