top of page

Perustuslakityöryhmän pj Häkkänen AL:ssä: Sakkojen korotukset kyseenalaisia


Kokoomuksen perustuslakityöryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen toteaa, että kansalaisten pitää voida luottaa siihen, että rikosoikeudelliset rangaistukset perustuvat pääosin vain kriminaalipoliittisiin tavoitteisiin.

– Oikeudenhoidon kustannuksia saa jakaa myös rikollisille, mutta taloudelliset perusteet eivät voi olla pääasia. Talouden romahdus ei saa johtaa siihen, että kansalaisten omaisuutta alettaisiin takavarikoida suurissa määrin pienistä rikoksista.

Häkkänen huomauttaa, että monissa maissa sakot ovat jopa nyt esitettyjä korotuksia korkeammalla.

– Ei perustuslaki tätä muuallakaan estä. Mutta kuinka järkevää on rangaista yöllä tyhjällä tiellä ajelusta kovilla sakoilla, hän kysyy.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page