top of page

Häkkäsen vappupuhe talous- ja turvallisuuspolitiikasta

Kokoomuksen Häkkänen: Nyt korjataan 15 vuoden laiminlyöntejä

Kokoomuksen kansanedustaja Antti Häkkäsen mukaan 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä jätettiin monia välttämättömiä uudistuksia tekemättä. Hänen mukaansa Suomessa on tehty politiikkaa liian lyhyellä tähtäimellä.

Häkkänen puhui Mikkelin Kirkkopuistossa vappuna

.

– Suomalaisen työn kustannuksia nostettiin liikaa tuottavuuden laskiessa, kuntien ja valtion tehtäviä kasvatettiin ja yritysten toimintaympäristöä ei parannettu riittävillä remonteilla. 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä puolueet ja työmarkkinajärjestöt tekivät kollektiivisen virheen jättämällä uudistukset tekemättä ja tuijottamalla vain lyhyen aikavälin näkymiä.

Häkkäsen mukaan nyt on saatu talouden, työllisyyden ja palvelujen välttämättömät uudistukset hyvään vauhtiin. Talouspolitiikan peruspilareina ovat kilpailukyvyn ja tuottavuuden parantaminen, työllisyyden ja yritystoiminnan vahvistaminen ja julkisten palvelujen sekä etuuksien uudistaminen.

– Arvioiden mukaan kilpailukykysopimus toisi 30 000 – 40 000 uutta työpaikkaa ja hallituksen yrittäjyys- ja työllisyystoimet noin 10 000 työpaikkaa. Sääntelyn keventäminen vauhdittaa myös osaltaan yritystoimintaa ja lisää työllisyyttä ja investointeja vauhdittavia toimenpiteitä on luvassa alkusyksystä. Suunta on nyt vihdoinkin oikea.

Häkkänen myös patisteli opposition poliitikkoja huomioimaan, että rahan jakamisen lisäksi pitäisi olla kiinnostunut myös tulopuolesta. SDP:llä ei Häkkäsen mukaan ole vieläkään uskottavaa ohjelmaa yritystoiminnan ja työllisyyden vauhdittamiseksi.

– Jos haluaa puolustaa nykyistä hyvinvointiyhteiskuntaa, tulee tehdä tekoja työn ja yrittäjyyden puolesta. Nämä teot puuttuvat SDP:ltä ja muulta oppositiolta. Perin outoa on myös se, että SDP vastustaa monia työllisyyttä lisääviä hankkeita.

Häkkänen nosti esiin myös viitostien rahoitusratkaisun. Hän piti saavutettua rahoitusratkaisua nykyisessä taloustilanteessa jättivoittona maakunnalle.

– Maakuntavaltuuston puheenjohtajana kiitän erinomaisesta työstä maakuntamme edunvalvontajoukkueeseen nykyään ja myös aiempina vuosina kuuluneita henkilöitä. Asiaa ovat edistäneet politiikan, hallinnon, elinkeinoelämän ja muiden tahojen edustajat. Tämä on osoitus siitä, että yhtenäisellä, hyvin verkottuneella ja taitavalla asioiden hoidolla Etelä-Savo saa positiivisia kehityshankkeita eteenpäin ja rakentaa luottamusta maakuntamme tulevaisuuteen.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page