top of page

Häkkänen: Työllistymisen ja työllistämisen kynnystä helpotettava


Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) pitää hallituksen työllisyystoimia hyvänä askeleena kohti hallituksen työllisyystavoitetta.

Jatkossa työttömyysturvaa olisi mahdollista käyttää työllistymisen edistämiseen eli starttirahan, palkkatuen ja liikkuvuusavustuksen rahoittamiseen. Lisäksi työttömyysturvaan esitetään muutoksia, joiden tavoitteena on kannustaa aktiiviseen työn hakemiseen.

– Kaikki kivet suomalaisten työpaikkojen lisäämiseksi on käännettävä. Hallitus kiristää työllisyyspaketissa työttömyysturvan vastikkeellisuutta, mutta samalla työttömyysetuuksia muutetaan aktivoivampaan suuntaan. Jatkossa työttömyysetuuksia voidaan käyttää rahoittamaan starttirahaa, palkkatukea ja liikkuvuusavustusta, sanoo Antti Häkkänen.

Hän muistuttaa, että työttömyydestä aiheutuu nykytasolla vuosittain noin kuuden miljardin euron passiivikustannukset. Häkkäsen mukaan kokoomus tukee hallituksen tavoitetta tehostaa näiden rahojen käyttöä. Nyt toteuttavat uudistukset lisäävät suomalaisen työn määrää.

– Ministeriön arvion mukaan noin 10 000 ihmistä saa työttömyysetuuden käyttötavan laajennusten myötä mahdollisuuden päästä työn syrjään kiinni. Tämä ei ratkaise Suomen kaikkia ongelmia, mutta auttaa osaltaan hallituksen työllisyystavoitteen saavuttamista, sanoo Häkkänen.

Häkkäsen mukaan olennaista on ymmärtää, että kyse on järjestelmän tehostamisesta.

– Hallitus kannustaa aktiiviseen työnhakuun. Tarjottu työpaikka on otettava vastaan, karenssia pidennetään ja työttömyysturvan vastikkeellisuutta kiristetään. Työttömän velvollisuutta osallistua työllistymistä edistäviin palveluihin kiristetään. Kaikki toimet suuntaavat siihen, että yhä useampi suomalainen pääsisi työn syrjään kiinni, toteaa Häkkänen.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page