top of page

Antti Häkkänen sote-uudistuksen seurantaryhmään

Sosiaali- ja terveysministeriö on nimennyt kansanedustaja Antti Häkkäsen (kok.) sosiaali- ja terveydenhuollon parlamentaariseen seurantaryhmään. Kaakkois-Suomen vaalipiiristä eduskuntaan valittu Häkkänen toimi aiemmin kokoomuksen hallitusneuvottelijana sote-uudistusta linjanneessa työryhmässä.

Parlamentaarisen seurantaryhmän tehtävänä on seurata sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen, rahoitusuudistuksen sekä valinnanvapausselvityksen valmistelua, toimeenpanoa ja tavoitteiden toteutumista.

- Sote-uudistus on palvelujen ja julkisen talouden pelastamisen kannalta ratkaisevan tärkeä. Meidän täytyy löytää ratkaisut, joilla samaan aikaan turvataan perusoikeuksien mukaiset turvalliset palvelut, mutta myös estetään talouskasvua nujertavan verotuksen kiristyminen. Tulevien kuukausien aikana keskeisimmät ratkaisut liittyvät alueiden määrään ja rahoitusmallin uudistamiseen, Häkkänen sanoo.

Ryhmän puheenjohtaja on perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula ja varapuheenjohtaja sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä.

Seurantaryhmässä on pysyvinä asiantuntijoina edustajat STM:stä ja valtionvarainministeriöstä.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page