top of page

Häkkänen: Kynnyskysymyksenä uskottava talousohjelma


Häkkänen: Kynnyskysymyksenä uskottava talousohjelma Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) pitää uskottavaa talousohjelmaa Kokoomuksen kynnyskysymyksenä hallitukseen menolle. Häkkäsen mukaan uuden hallituksen tulisi sitoutua julkisen velkaantumisen taittamiseen, työllisyyttä lisääviin toimenpiteisiin ja suomalaisen työn kilpailukyvyn palauttamiseen. Häkkänen puhui Kotkan kauppatorilla vappujuhlassa 1.5.2015. Kansanedustaja Antti Häkkänen nosti puheessaan esiin Suomen lyhyen ja pitkän aikavälin taloudelliset haasteet. Häkkänen sanoi pitkän aikavälin kasvunäkymien synkkyyden olevan kaikkein vaarallisin ilmiö. - Suomen talous kasvoi vuosina 1997-2007 keskimäärin 2,7% vuodessa. Kansainvälinen valuuttarahasto ennustaa, että tulevina vuosina talouskasvumme jää keskimäärin 0,5% vuodessa. Talouskasvun pidemmän aikavälin perusta on romahtanut vaarallisen alas. Nämä tosiasiat on syytä tunnustaa hallitusneuvotteluissa ensi viikolla, Häkkänen totesi. Häkkänen korosti, että tulevan hallituksen tärkein tehtävä on julkisen talouden uskottava tervehdyttäminen ja uuden talouskasvun ja työllisyyden perustan rakentaminen. Häkkäsen mukaan hallituksen tulee heti alussa laatia monipuolinen toimenpidekokonaisuus, jolla tehdään työn vastaanottaminen, sen teettäminen ja ylipäänsä työmarkkinoille osallistuminen taloudellisesti kannattavammaksi. - Työllistämisen kynnystä voidaan alentaa esimerkiksi tarkistamalla koeaikoja, määräaikaisuuden perusteita ja irtisanomissuojan määräytymistä. Tätä kautta pystytään vaikuttamaan erityisesti pitkäaikaistyöttömien ja ikääntyneiden työllistymiseen helpottumiseen. Työ luo toimeentulon lisäksi sosiaalisia suhteita ja auttaa rytmittämään arkea. Tarvitsemme tekoja sen eteen, että kaikilla olisi mahdollisuus osallistua työelämään, Häkkänen sanoi. Myös ulko- ja turvallisuuspolitiikan on oltava tärkeällä paikalla tulevan hallituksen asialistalla. Häkkäsen mukaan Itämeren alueen heikentynyt turvallisuustilanne on otettava vakavasti. - Suomen on vahvistettava puolustuskykyä sekä entisestään tiivistettävä kansainvälistä turvallisuus- ja puolustuspoliittista yhteistyötä, Häkkänen sanoi. Lisätietoja: Antti Häkkänen

antti.hakkanen@eduskunta.fi

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page