top of page

Itä-Savossa: Häkkänen vaatii hallitukselta päätöstä Savonlinnan sairaalan rahoituksesta

Antti Häkkänen (kok.) moitti Itä-Savon haastattelussa Marinin hallitusta "purkkapaikkapolitiikasta" ja "desibelidemokratiasta"

Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja eteläsavolainen aluevaaliehdokas Antti Häkkänen pelkää, että Etelä-Savon hyvinvointialue ajautuu riitoihin, jos maan hallitus ei päätä kahden sairaalan mallin erillisrahoituksesta.

"Jos Savonlinnan sairaalan kohtalo jätetään vajaalla rahoituksella maakunnassa sisäisesti vatkattavaksi, keskeisten päättäjien aika kuluu kuntakohtaiseen riitelyyn sen sijaan että voitaisiin keskittyä hankkimaan lisää yritystoimintaa ja elinvoimaa sekä turvaamaan laadukkaat palvelut," Häkkänen sanoi.


Häkkänen moitti haastattelussa Sanna Marinin (sd.) hallitusta "purkkapaikkapolitiikasta" ja "desibelidemokratiasta", joista Savonlinnan päivystävästä sairaalasta tehdyt linjaukset ovat esimerkki.

– Kun jostain yksittäisestä asiasta syntyy kova meteli, luvataan väliaikainen ratkaisu ja toivotaan että asia unohtuisi, Häkkänen väittää.

Toistaiseksi sote-lakeihin sisältyy vain Etelä-Savolle annettu kymmenvuotinen poikkeuslupa halutessaan ylläpitää alueellaan kahta päivystävää sairaalaa.

– Minun mielestäni sairaala on turvattu vasta, kun siihen on erillisrahoitus.

Lehtijuttu kokonaisuudessaan tästä linkistä.


Comments


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page