top of page

Iltalehti: Antti Häkkänen: ”Keskusta ja SDP sumuttavat äänestäjiä maakuntaveropuheillaan”


Kokoomus vastustaa Keskustan ja SDP:n ajamaa uutta maakuntaveroa. Marinin hallituksen päätösten mukaan jokaiseen maakuntaan tulisi uusi vero kansalaisten maksettavaksi. Uusi maakuntavero kiristäisi eläkeläisen, palkansaajan ja yrittäjän verotusta. Tämä hanke on estettävä.


Aluevaalien lähestyessä Keskustan, SDP:n ja muiden vasemmistohallituksen puolueiden edustajat yrittävät väittää, että uutta maakuntaveroa ei tulisi. Tässä on hämäyksen makua seuraavilla neljällä perusteella.


1) Samaan aikaan hallituspuolueilla on voimassa päätös, että maakuntaverolaki hyväksytään vielä tällä vaalikaudella. Tätä päätöstä ei ole peruttu, vaan se on pääministerin mukaan voimassa.

2) Valtiovarainministeriön virkamiehet valmistelevat koko ajan lakiesitystä valmiiksi ja etsivät kaikille puolueille sopivaa mallia. Kyllä se malli sieltä löytyy.

3) Keskusta on ilmoittanut, että kannattaa maakuntaveroa, jos saavat muutaman lisätehtävän maakunnille. Tämä on helppo tehdä kehysriihessä. Lisätehtävät ovat lillukanvarsia maakuntaveron rinnalla.

4) SDP on ilmoittanut lähtökohtaisesti kannattavansa maakuntaveroa, kunhan löytyy sopiva malli. Tämä on helppo tehdä kehysriihessä.

Kaikki ennusmerkit näyttävät siihen suuntaan, että aluevaalien jälkeen Marinin hallitus tekee lehmänkaupan ja maakuntavero tulee jokaiseen maakuntaan. Keskusta saa lisää tehtäviä maakunnille, SDP saa vasemmistolle sopivat pykälät ja sopimus voidellaan velkarahalla.


Täysin väärä suunta.Opmerkingen


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page