top of page

HÄKKÄNEN: Teollisuuden kilpailukyky on biotalouden edellytys

Pääministerin erityisavustaja Antti Häkkänen pitää Metsä Groupin keskiviikkona julkaisemaa suunnitelmaa uudesta 1,1 miljardin euron biotuotetehtaasta erittäin merkittävänä koko kansantaloudelle. Häkkäsen mukaan uusi investointi osoittaa, että Suomella on kaikki mahdollisuudet kääntyä nousuun. - Tämä merkittävä uusi teollinen investointi osoittaa ensinnäkin, että Suomen elinkeinoelämän perusrakenteet pystyvät uudistumaan. Tämä myös osoittaa, että biotalous ja metsä-ala voivat todellakin olla Suomen uuden nousun takaajia, Häkkänen sanoi Mikkelissä.


Häkkänen korosti, että biotalouden ja kotimaisten luonnonvarojen hyödyntäminen vaatii terveen ja kilpailukykyisen toimintaympäristön perinteiselle teollisuudelle. Hänen mukaan kotimaisilla ja Euroopan tason päätöksillä pitää jatkossa puolustaa, eikä haitata metsäteollisuuden toimintaedellytyksiä. - Kotimainen teollisuus toimii perusrunkona biotalouden ja metsä-alan uudelle kasvulle. Tämän takia niin kotimaassa kuin Euroopassa täytyy nostaa yritysten kilpailukykyinen toimintaympäristö ykkösasiaksi. Yhteisöveron keventämisen kaltaisia päätöksiä pitää suosia ja rikkidirektiivin tapaisia sähläyksiä pitää välttää. Suomen työpaikat vaativat terävämpää puolustamista, Häkkänen sanoi.


- Erityisesti energia- ja ilmastopolitiikassa ei tule asettaa teollisuudelle ylikireitä päästötavoitteita muihin talousalueisiin verrattuna. Euroopan ja Suomen teollisuus ja teolliset työpaikat ovat maailman puhtaimpia. Parasta ilmastopolitiikkaa on pitää teollinen tuotanto Euroopassa ja Suomessa, Häkkänen linjasi puheessaan.

Comments


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page