top of page

Häkkänen Länsi-Savossa: Maakuntavero pitää kaataa


Keskusta, SDP ja muut vasemmistohallituksen puolueet ovat viime syksynä linjanneet, että Suomen jokaisessa maakunnassa otetaan käyttöön uusi maakuntavero. Tämä virallinen päätös on edelleen voimassa, vaikka julkisuudessa jotkut hallituspuolueiden kansanedustajat ovat muuta väittäneet nyt vaalien lähestyessä. Valtiovarainministeri Saarikon (kesk.) virkamiehet vahvistivat medialle (Verkkouutiset 5.12.), että maakuntaveron valmistelu ja käyttöönotto etenee julkisista puheista huolimatta. Pääministeri Marin on myös vahvistanut, että maakuntavero tulee.


Kokoomuksen mielestä uutta maakuntaveroa ei tule ottaa uusille sote-alueille käyttöön.

Maakuntavero kiristäisi palkansaajan, eläkeläisen ja yrittäjän verotusta. Ihmisten ostovoima ja työhalut heikkenevät, kun verottaja vie arjen toimeentulosta yhä suuremman siivun.


Kokoomuksen mielestä verot ja muut kustannukset on pidettävä kurissa, jotta ihmiset pärjäävät itsenäisesti arjessa.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen rahoitus pitää rakentaa vahvistuvan työllisyyden ja yrittäjyyden, eikä jatkuvien veronkiristysten ja velkaantumisen varaan.


On myös palvelujen ammattilaisten etu, että rahoitus on terveellä pohjalla, eikä velan varassa.

Tämän takia Kokoomus on esittänyt uusia työllisyyskeinoja, joilla saataisiin yli 100 000 työpaikkaa lisää Suomeen. Työnteon ja yritysten kasvun lisääntyminen kasvattaisi verotulokertymää ja vahvistaisi hyvinvointipalvelujen rahoitusta kestävällä tavalla.

Myös muissa Pohjoismaissa korkea työllisyys ja menestyvä yritystoiminta ovat tuoneet paremmat palkat, palvelut ja eläkkeet.

Suomi on nyt väärällä kurssilla, suunta pitää muuttaa.


Antti Häkkänen

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja

Mäntyharju


Comments


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page