top of page

Hyvän kesän toivotukset Arkadianmäeltä

Terveisiä Arkadianmäeltä, Tässä viestissä #Suomen suunta #Eurooppa ja Suomen puheenjohtajuus #Kesä Suomalaisten tulevaisuus on tienhaarassa. Olemme viisailla ja kauaskantoisilla ratkaisuilla nousseet yhdestä Euroopan köyhimmistä maista maailman parhaimpien maiden joukkoon. Uusi eduskunta ja hallitus aloittavat työnsä kuitenkin vaikeassa maastossa. Kansainvälinen ja kotimainen kehitys tuovat eteemme valtavat haasteet. Olemme tilanteessa, jossa pitäisi nostaa katse varpaista ja tavoitteet korkealle. Hyvinvointiyhteiskunnan rahoituksen pohja on pettämässä. Työikäisiä, työpaikkoja ja menestyviä yrityksiä on liian vähän, jotta hyvinvointi olisi turvatulla pohjalla. Viime vaalikaudella laitoimme asioita oikealle uralle. 140 000 työpaikkaa lisää, talous kasvuun, velkaantuminen hallintaan ja monta muuta tulevaisuuteen varautumisen toimenpidettä. Palvelut, eläkkeet ja palkat menivät askeleen vahvemmalle pohjalle. ”Kokoomuslaista politiikkaa” – sanoivat keskustalaiset. Samaa linjaa jatkamalla saisimme turvattua suomalaisten hyvinvoinnin myös tuleville vuosille. Nyt vasemmistohallituksen puolueet julistavat suunnanmuutosta. Eurooppa on historiallisen murroksen kourissa. Moni luuli, että kylmän sodan loppuminen ja Neuvostoliiton kaatuminen tarkoittaisi demokratian, perusoikeuksien ja markkinatalouden voittokulkua. Siis, että nykyisen elämänmuotomme peruspilarit leviäisivät maailmalla väistämättömästi. Hetken niin olikin, mutta nyt tuuli on kääntynyt. Kansanvalta on maailmalla vastatuulessa, yksilöiden perusoikeuksia poljetaan, vapaata kaupankäyntiä rajoitetaan ja politiikkaa sotketaan oikeuslaitokseen. Tällaiset kehityskulut ovat historiassa johtaneet katastrofeihin. Kiina, Venäjä, Turkki, Iran, Brasilia, Unkari ja monet muut maat ovat valinneet harhaiset polut. Suomalaisille itsestään selviä arkielämän pilareita horjutetaan ja tauti leviää. Suomi on paljon vartijana heinäkuussa alkavalla EU-puheenjohtajakaudella. Euroopan on otettava uusi kasvun vuosikymmen ja pärjättävä niin taloudellisessa kuin turvallisuuden kilpailussa USA:n ja Aasian nousevien valtioiden kanssa. Suomen kohtalo on sidoksissa Eurooppaan. On aina ollut ja tulee olemaan. Tarvitsemme EU:ta työkaluna suomalaisten taloudellisten ja turvallisuuden etujen ajamiseen enemmän kuin koskaan. Kevät oli monella tapaa onnistunut. Sain ministerinä vietyä monet tärkeät hankkeet loppuun ja vaaleissa yhdessä tukijoukkojen kanssa saimme yli 20 000 äänestäjän luottamuksen. Teimme historiaa monella tapaa. Uskon, että tie voi viedä vielä pitkälle. Heinäkuussa on hetki aikaa hengähtää ja lomailla. Vietän aikaa perheen parissa, Kertun kanssa leikkien ja Hennan kanssa lomaillen. Kalastusta, kesätapahtumia, ystäviä, urheilua ja kotimaan matkailua. Nautin kesästä täysillä. Elokuussa Kokoomuksen puoluejohdossa alkavat työt ja valmistautuminen syksyyn. Toivotan sinulle hyvää kesää ja kiitän yhteistyöstä ja kannustuksesta. Palataan kesän jälkeen taas Arkadianmäen asialistalle.

Antti Antti Häkkänen Kokoomuksen varapuheenjohtaja Kansanedustaja, lakimies

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page