top of page

Häkkänen: Hallitusohjelma ei vastaa tulevaisuuden tarpeisiin

Hallituksen pitäisi olla määrätietoinen uusien työllisyyttä parantavien keinojen etsimisessä, mutta nyt päätösvalta näyttää siirtyvän edunvalvontajärjestöille ja Hakaniemen suuntaan.

  • A-studiossa: https://areena.yle.fi/1-4584869 "Nyt menoja ollaan lisäämässä rutkasti samalla, kun edellisen hallituksen aikaansaannoksia mitätöidään."

  • MTV3 Huomenta Suomi -ohjelmassa: https://netti-tv.net/ohjelmat/huomenta-suomi/382246

  • Ote Länsi-Savon uutisten haastattelusta: https://lansi-savo.fi/uutiset/lahella/e7e1d961-f38c-4ff6-8900-4249cfafb62f "Hallitusohjelma lämmittää hetken, mutta sen höttöisyys ilmenee nopeasti. Verot kiristyvät, mutta siitä huolimatta aivan liian paljon rahoitusta jää auki ja monelta osin rahoitus on alimitoitettua. Hallituksen pitäisi olla määrätietoinen uusien työllisyyttä parantavien keinojen etsimisessä, mutta nyt päätösvalta näyttää siirtyvän edunvalvontajärjestöille ja Hakaniemen suuntaan. Hallitusohjelmaan on ylipäätään kirjattu liian paljon asioita, jotka jäävät ilmaan tai selvitettäväksi."

  • Ote Kymen Sanomien 4.6. haastattelusta (printtilehdessä): ”Olen kyllä jossain määrin pettynyt hallitusohjelmaan, sillä se on sellainen tilkkutäkki, jossa on vähän joka suuntaan siroteltu rahaa. Siitä puuttuu se iso kuva, millä Suomi pärjää tulevaisuudessa oikeasti.”

  • Uutinen / Verkkouutiset 4.6.2019 / Elisa Hyvärinen https://www.verkkouutiset.fi/antti-hakkanen-keskituloinen-joutuu-maksumieheksi/ Antti Häkkänen MTV:lle: Keskituloinen joutuu maksumieheksi Kokoomuksen varapuheenjohtajan mukaan hallitusohjelma ei kannusta ahkeruuteen ja työhön. Keskituloinen suomalainen joutuu uuden hallituksen vaalilupausten maksumieheksi, kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkänen sanoo MTV3:n Huomenta Suomessa. Häkkäsen mukaan on huolestuttavaa, että uudessa hallitusohjelmassa ei ole mitään konkretiaa työllisyyden kasvattamiseksi tai yrittäjyyden edistämiseksi, vaikka ihmisten taloudellista toimeliaisuutta ja ahkeruutta tulisi pyrkiä ruokkimaan. − Kyllä siellä jaetaan rahaa, mutta jos toisella puolella ei ole sitä keinoa, miten lisäämme ihmisten ahkeruutta, työteliäisyyttä, riskinottoa ja pääomien sijoittamista Suomeen, niin hallitusohjelma on valitettavasti tyhjän päällä, Häkkänen painottaa. Häkkäsen mukaan on kummallista, että erityisesti keskituloisten ihmisten verotusta kiristetään. Samassa lähetyksessä vierailleen keskustan kansanedustaja Katri Kulmunin mukaan myös kokoomuksella oli vaaliohjelmassaan monenlaisia veronkiristyksiä ja -kevennyksiä, joilla ei Kulmunin mukaan saada hyvinvointia aikaan. − Saanko korjata tämän väärinkäsityksen? Meidän veromalli lähti siitä, että miljardilla kevennetään työ- ja eläkeverotusta, mutta se korvataan kulutus- ja haittaveroilla, Antti Häkkänen vastaa. – Nyt te olette kiristämässä verotusta 700 miljoonalla, eli te teette absoluuttisia kiristyksiä. Me olimme tekemässä verotuksen painopistesiirtoa niin, että ihmisellä jää enemmän palkka- ja eläketuloverosta lompakkoon, hän jatkaa. – Keskituloinen ihminen joutuu näiden vaalilupausten maksumieheksi. Polttoaineverot nousevat ja tiemaksutkin ilmeisesti tulevat käyttöön ainakin joillakin alueilla, Häkkänen sanoo.


Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page