top of page

Keskusta ratkaisijana punavihreän vasemmistohallituksen synnyttämisessä

Hallitusneuvottelut ovat alkaneet. Kansan tahdon mukaisesti punavihreillä on eduskunnassa selvä vähemmistö. Keskusta halusi kuitenkin lähteä ratkaisijan paikalle kokeilemaan vasemmistohallitusta. Katsotaan miten käy tiukoille kynnyskysymyksille neuvotteluissa. Neuvottelujen lopputulosta on vaikea ennakkoon veikkailla.

Säätytalolla ei päästä pakoon sitä tosiasiaa, että talous ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Sipilän hallitus teki hyvää työtä. Ekologisen ja sosiaalisen kestävyyden lisäksi pitäisi muistaa taloudellinen kestävyys. Moni eurooppalainen on saanut viime vuosina kokea karulla tavalla huonon talouspolitiikan virheet. Pikavippipolitiikasta jää kiinni aika nopeasti. Hetken lämmittää, mutta nurkan takana ongelmat ovat kaksinkertaiset. Pitkässä juoksussa heikompiosaiset kärsivät aina eniten holtittomasta talouspolitiikasta.

Tulevat neljä vuotta ovat kriittisen tärkeitä suomalaisille. Työikäisiä on yhä vähemmän maksamassa veroja ja eläkkeitä. Talouskasvu uhkaa hyytyä. Menoja on jo nyt luvattu enemmän kuin tuloja on odotettavissa. Työttömyys ja yritystoiminnan tulevaisuus odottavat lisää parannuksia, jotta tämä väli saadaan kurottua umpeen. Vanhuspalvelut, nuorten tulevaisuus, turvallisuus ja monet muut haasteet odottavat parannuksia.

Turvallinen hyvinvointiyhteiskunta tarvitsee taustalleen vahvan talouden. Sote-palvelut, eläkkeet ja palkat voidaan turvata vain jos työllisyyttä ja yritystoimintaa onnistutaan vahvistamaan. Tarvitaan täsmäpanostuksia esimerkiksi koulutukseen ja liikenteeseen, mutta sitäkin enemmän kannusteita ahkeruuteen, tutkimukseen, innovaatioihin ja yrittäjyyteen. Menoja ei voi kasvattaa ilman, että tulot kasvavat. Veronkiristykset ja velka lämmittävät hetken, mutta johtavat muutamassa vuodessa näivettymiseen.

Niukkojen resurssien aikana ei ole varaa viljellä veronmaksajien rahoja summa mutikassa. Jokaisen veroeuron täytyy olla tehokkaasti käytetty, jotta velkakierre ei pahene. Tulevaisuusinvestointien pitää olla vaikuttavia ja tosiasiat on tunnustettava. Jo pelkästään nykyisellä palvelujen ja sosiaaliturvan tasolla ajaudutaan 4 miljardin velanottoon vaalikauden lopussa. Jos tähän päälle vielä luvataan lisää menoja ilman konkreettisia työllisyystoimenpiteitä, suunta on vaarallinen.

Kokoomus on valmis toimenpiteisiin, joilla vahvistetaan kasvua, työllisyyttä ja osaamista. Tavoitteena on pelastaa hyvinvointi myös tuleville sukupolville. Samalla pidetään huolta, ettei maa ajaudu takaisin hallitsemattomaan velkakierteeseen. Pidetään huolta ihmisistä ja kannustetaan jokaista työhön, kouluttautumiseen ja oman elämän rakentamiseen.

Ruotsi, Tanska ja Saksa ovat osanneet hoitaa asiansa kuntoon. Tiedämme mitä pitäisi tehdä. Suomella on avaimet omissa käsissä. Meillä on kaikki mahdollisuudet rakentaa menestyksen vuosikymmeniä myös tuleville sukupolville. Uusi kasvun ja mahdollisuuksien tulevaisuus. Politiikan linja ratkaisee.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page