top of page

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Häkkänen: Vain yritysmyönteinen hallitus voi onnistua työllisyystavoit

Tiedote 1.5.2019

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Antti Häkkäsen mukaan kaikkien puolueiden on nyt hallitusneuvottelujen kynnyksellä syytä tunnustaa tosiasiat: talous ja hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Ilman työtä ja yritystoimintaa ei ole hyvinvointia. Ilman yritystoimintaa ei ole työpaikkoja, joista verotulot tulevat julkisiin palveluihin.

”Mitä enemmän Suomessa tehdään työtä ja yritystoimintaa, sitä enemmän on ihmisillä toimeentuloa, sitä enemmän on kunnilla ja valtiolla verotuloja palkata hoitajia, lääkäreitä, opettajia ja muita ammattilaisia ja sitä enemmän on eläkemaksun maksajia eläkkeisiin”, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen mukaan tulevan hallituksen on sitouduttava uskottaviin työllisyyttä ja yritystoimintaa kohentaviin keinoihin. Koulutuspanostuksia tarvitaan, mutta se on vain osa ratkaisua. Tarvitaan ahkeruuden, yritteliäisyyden ja riskinoton kannusteita.

”Hyvinvointiyhteiskunnan pelastamisen kannalta on elintärkeää, että tuleva hallitus on yritysmyönteinen. Ilman yritysmyönteistä hallitusohjelmaa työllisyystavoitetta ei saavuteta. Yritystoiminnan merkitys suomalaisten hyvinvoinnille on korvaamattoman tärkeä. Tämä hyvinvoinnin ja yritystoiminnan kohtalonyhteys olisi syytä muistaa myös niiden poliitikkojen, jotka epäröivät kantaansa Metsä Groupin ilmoittamaan 1,5 miljardin jätti-investointiin. Metsäteollisuus ja biopohjaiset tuotteet ovat hyvinvointimme kivijalka”, Häkkänen sanoo.

Häkkäsen mukaan yritystoiminta on tärkeässä roolissa myös maailman ympäristöongelmien ratkaisemisessa. Voimme olla kokoamme suurempia vaikuttajia esimerkiksi ilmastoasioissa, jos panostamme osaamiseen ja yritysten kilpailukykyyn. Vasemman laidan puolueilla näyttää unohtuvan, että suomalaisten yritysten toimintaedellytysten parantaminen on myös ympäristöpolitiikkaa.

”Tulevan hallituksen on sitouduttava myös vastuulliseen taloudenhoitoon. Emme voi tehdä katteettomia miljardilupauksia tilanteessa, jossa nykyisiinkin hyvinvointiyhteiskunnan lupauksiin on rahat tiukoilla. Kokoomus ei lähde hallitukseen, joka tieten tahtoen vie Suomen takaisin velkakierteeseen. Vastuullinen talouspolitiikka on paras tae sille, että myös viiden vuoden päästä tässä maassa on hyvinvointia ja vakaat elinolot. Kokoomus pitää tästä huolen”, Häkkänen sanoo.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page