top of page

Häkkänen Reimarissa: Puoliväliriihestä ratkaisuja uusista ministereistä

Kokoomuksen varapuheenjohtaja, kansanedustaja Antti Häkkänen vieraili maanantaina Haminassa tavaten mm. puolueen kuntavaaliehdokkaita.

Sipilän hallituksen ministerien määrää tarkastellaan huhtikuussa pidettävässä hallituksen puoliväliriihessä. Näin sanoo Kokoomuksen varapuheenjohtaja, maanantaina Haminassa vieraillut kansanedustaja Antti Häkkänen.

- Jo Sipilän hallitusta rakennettaessa oli selvää, että laatua ei synny ministereitä vähentämällä. Se oli kuitenkin pääministerin tahto, kertoi Häkkänen.

Sipilän hallituksessa on 14 ministeriä, kun edellisessä Vanhasen II-hallituksessa ministereitä oli 20.

Aikaisemmissa hallituksissa ei koskaan ole yhdistetty oikeusministerin ja työministerin salkkuja. Erillään ovat olleet myös liikenne- ja viestintäministerit.

Ylityöllistetyksi on Sipilän hallituksessa mainittu myös ympäristö- ja maatalousministeri, joita hoiti aikaisemmissa hallituksissa aina kaksi ministeriä.

- Ministeri on valtioneuvostossa aina myös yleisministeri, joka hoitaa oman salkkunsa ulkopuolelta hänelle annettuja asioita. Näin esimerkiksi sisäministeri Risikolla on päävastuu sotesta, valisti Häkkänen, joka kieltäytyi visusti ottamasta kantaa omiin ministerimahdollisuuksiinsa.

Häkkäsen nimeä on kuitenkin vilauteltu, kun on haettu sopivaa miestä ottamaan vastuuta oikeusministeriöstä.

Häkkänen sanoi, että kohutussa Tesla-hankkeessa Kotka-Hamina seutu on lopulta vahvuuksineen jopa Vaasaa edellä.

- Ennen kaikkea Tesla on kuitenkin valtakunnallinen hanke, jonka saaminen Suomeen olisi suuri piristysruiske koko maamme taloudelle, sanoi Häkkänen.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page