top of page

Häkkänen Ylen tv-uutisissa Kokoomuksen veropolitiikasta: Kokoomus ei kannata veronkorotuksia – hyydy


Kokoomuksen varapuheenjohtajan Antti Häkkäsen mukaan puolueen lähtökohta on, ettei veroja tarvitsisi korottaa lainkaan. Hänen mukaansa työn ja yrittämisen verotus on kasvulle haitallisempaa kuin alv:n korottaminen, jota puolue ei kuitenkaan ole sitäkään esittämässä.

– Kaikki veronkorotukset ovat jollain tapaa haitallisia ostovoimalle, mutta arvonlisäveron korotus vähiten haitallista. Eli pieni korotus alviin on parempi vaihtoehto kuin että alkaisimme työn verotusta kiristämään, Häkkänen sanoo.

Matalin alv eli kymmenen prosenttia on muun muassa lääkkeillä ja kirjoilla, ruuan ja ravintoloiden alv on 14, sekä tavaroiden ja palveluiden alv 24 prosenttia.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page