top of page

Häkkänen: Turvallisuuspolitiikka takaisin kärkipaikalle

Kansanedustaja Antti Häkkäsen (Kok.) mukaan turvallisuus ja oikeudenhoito on nostettava takaisin politiikan asialistan kärkeen. Häkkäsen mukaan Suomessa ja Euroopassa laajemmin turvallisuustilanne on heikentynyt ja kansalaisten luottamus oikeudenhoidon toimivuuteen on kokenut kolauksia. Eduskunta käsitteli sisäisen turvallisuuden selontekoa tiistaina. - Poliisin, syyttäjän, oikeuslaitoksen ja muiden oikeusvaltion kivijalkojen toimintakyky on hyvinvointiyhteiskunnan perusta. Nämä ovat niin kansalaisten arjen kuin myös yritystoiminnan ja työllisyyden kannalta kaiken perusta. Kyberuhat, hybridivaikuttaminen, terrorismi ja muut voimistuneet uudet uhat vaativat sekä riittäviä resursseja, mutta myös uudenlaisia toimintatapoja, Häkkänen sanoo. Häkkänen korostaa myös luottamuksen ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan roolia turvallisuudessa. Hänen mukaansa vaikean taloustilanteen ja uusien turvallisuusuhkien edessä tulisi viranomaistoiminnan ohella entistä enemmän panostaa luottamuksen vahvistamiseen yhteiskunnassa. - Tarvitsemme laajempaa yhteistyötä viranomaisten, elinkeinoelämän ja kansalaisyhteiskunnan toimijoiden välille. Samoin tarvitsemme yhä voimakkaammin jokaisen kansalaisen osallistamista yhteiskuntaan niin työn, opiskelun ja muun toimeliaisuuden muodossa, Häkkänen sanoo.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page