top of page

Itä-Savo: Häkkänen vaatii myös juridista selvitystä

Kansanedustaja, Etelä-Savon maakuntavaltuuston puheenjohtaja Antti Häkkänen vaatii, että kampuskysymyksen taloudellisten viakutusten lisäksi tehdään myös juridinen selvitys yliopistolain tulkinnasta.

Juristina Häkkänen ihmettelee, että yliopiston hallitus on voinut tehdä näin ison päätöksen ilman puolueettomia taloudellisia vaikutusasrvioita ja ilman juridista selvitystä itsehallintolakien tulkintakäytännöistä.

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.) ei mielestään voi puuttua yliopiston hallituksen tekemään lakkautuspäätökseen, koska yliopistolla on lain suoma itsemääräämisoikeus. Kaupunki vetoaa lakipykälään, jonka mukaan ministeriö voi päättää tietyistä, rahoituksen perusteena olevista asioista.

Häkkäsen mielestä pattitilanne ei johdu opetusministeristä. Hän korostaa, että Sipilän hallitus ja Grahn-Laasonen tarjosivat yliopistolle samaa kahden miljoonan euron vuotuista Savonlinna-rahaa kuin Jyrki Kataisen (kok.) hallitus ja silloinen opetusministeri Jukka Gustafsson (sd.). Yliopistolaki autonomioineen oli voimassa jo silloin.

Kaupunginjohtaja Janne Laineen ja SDP:n tulkinnan mukaan Gustafsson sai edellisen tulossopimuksen aikaan poliittisella johtajudellaan. Häkkäsen tulkinnan mukaan erona viime kauteen on vain se, että yliopisto ei nyt hyväksynyt tarjousta.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page