top of page

Häkkänen Länsi-Savossa: Oppositio ei näe talouspolitiikan kokonaisuutta

- Opposition tietysti kuuluu arvostella hallituksen linjauksia, mutta nyt oppositio ottaa yhden asian kerrallaan kritiikin kohteeksi näkemättä kokonaisuutta, sanoo kokoomuksen kansanedustaja Antti Häkkänen.

Kevätistuntokauden loppuvaiheita on sävyttänyt rankka talouspoliittinen ottelu. Häkkänen ei sinänsä kummastele eduskunnan ilmapiiriä, sillä politiikan miljöö on tuttu ministeriavustajan ajoilta. Hänellä on takanaan tiivis jakso hallitusneuvotteluja. – Tässä on nyt keskitytty toteuttamaan hallituksen linjauksia. Kolme hallituspuoluetta on pysynyt yhtenäisenä ja uskon, että ne myös pystyvät tekemään koviakin ratkaisuja. Keskustelua on viime päivinä hallinnut Kreikka. Häkkänen varoittelee Kreikan tiestä, kun uudistuksia ei ole tehty ajoissa ja lohkaisee, että sisäpolitiikassakin on ilmestynyt kreikkalaista sävyä. – Aina on joku taipunut ja on vältetty etuuksien karsimista ja uudistusten tekemistä. Pitää kysyä, mikä itse asiassa on opposition linja?

Häkkäsen mukaan opposition puoluejohtajat Antti Rinne (sd.), Ville Niinistö (vihr.) ja Paavo Arhinmäki (vas.) eivät antaneet vastauksia, mutta hallitus puolestaan joutuu esittämään talousratkaisujen kokonaisuuksia. – Kun elokuussa ja syksyllä ryhdytään käsittelemään ensi vuoden budjettia ja päättämään säästö- ja kasvuratkaisuista, olisin ilahtunut, jos oppositiolla olisi jotain tarjottavaa. Nyt sen sijaan poimitaan kokonaisuudesta yksi säästökohde kerrallaan arvosteltavaksi.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page