top of page

Kokoomuksen Häkkänen: Sote-mallissa vasta reunaehdot

Kansanedustaja Antti Häkkänen (kok.) pitää tärkeänä, että hallitusneuvotteluissa saatiin sovittua sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen askelmerkit. Häkkäsen mukaan sote-uudistuksen onnistuminen vaatii nyt perinpohjaista selvitystä ennen yksityiskohtien ratkaisemista. Häkkänen toimi Kokoomuksen hallitusneuvottelijana rakenneuudistukset –työryhmässä, jossa käsiteltiin muun muassa sote-uudistusta. - Hallitusneuvotteluissa sovittiin valmistelun etenemisestä ja seuraavista askelmerkeistä. Viime vuosina uudistuksessa on kompuroitu, koska valmistelua on kiirehditty liikaa. Nyt on otettava riittävästi aikaa perusteelliseen valmisteluun, Häkkänen vaati. Hallitus lähtee valmistelemaan sote-mallia alueellisen itsehallinnon pohjalta. Häkkänen korostaa, että tärkeimmät ratkaisut liittyvät sote-alueiden lukumäärään ja rahoitukseen. - Sote-alueiden lukumäärästä ei ole vielä päätetty kuin enimmäismäärä. Esimerkiksi THL:n asiantuntijat ovat suosittaneet alueiden määräksi vain 4-5 aluetta. On harkittava tarkkaan alueiden koko. Pohdittavana on, että onko tulevat itsehallintoalueet esimerkiksi vanhojen läänien vai nykyisten maakuntien kokoisia, Häkkänen sanoo. Kustannusten säästämisen ja palvelujen laadun parantamisen kannalta Häkkänen nostaa esiin hallituksen päättämiä uusia linjauksia. Hallitus päätti selvittää Ruotsin mallin mukaisen valinnanvapauden lisäämisen yksityiskohdat sekä päätti edistää palvelualoitteen ja palvelusetelijärjestelmän laajentamista. - Julkisiin palveluihin tarvitaan lisää asiakaslähtöisyyttä ja uusia ideoita palvelujen tuottamiseksi. On hienoa, että hallituspuolueet lähtevät edistämään asiakkaan valinnanvapautta, palvelukustannusten vertailtavuutta ja palvelutuottajien välistä tervettä kilpailua, Häkkänen sanoo. Lisätietoja: Antti Häkkänen antti.hakkanen@eduskunta.fi 0407057134

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page