top of page

ITÄ-SAVO: Häkkänen perää näkyvämpää Nato-keskustelua

Euroopan turvallisuuspoliittisten asetelmien muutosten vuoksi Suomen tulee päivittää turvallisuuspoliittinen tilanteensa, sanoo pääministerin erityisavustaja, Euroopan parlamenttivaalien eteläsavolainen ehdokas Antti Häkkänen (kok.). Häkkäsen mukaan Euroopan turvallisuus on murroksessa. – Ukrainan kriisi on rikkonut Euroopan turvallisuusrakenteita. Sotilaallisen voimapolitiikan käyttö ei ole kadonnut Euroopasta. Häkkänen kiittelee sitä, että unioni on löytänyt edes jotain yhteistä kriisin hoidossa. Suomelta hän haluaa turvallisuuspoliittista keskustelua ja Nato-suhteen selkeyttämistä. Suomen ja Ruotsin keskinäisen turvallisuus- ja sotilasyhteistyön varaan hän ei turvallisuuspolitiikkaa rakenna. – Puolustusyhteistyö on paikallaan, mutta on selvää, että jos Suomi jostain syystä joutuu vaikeuksiin tai meitä uhataan, Malmöstä tai Tukholmasta ei tule apua. Häkkäsen mukaan Suomen ja Ruotsin on haettava uskottavat turvatakuut ja Naton jäsenyyttä. Häkkänen sanoo, että Suomen tulee myös lisätä omia puolustusmäärärahojaan. – Suomessa pitää keskustella siitä, onko meillä kykyä uskottavasti hoitaa omaa puolustusta. Asiantuntijatahot ovat todenneet, että ei ole. Häkkäsen mielestä oikea hetki keskusteluun on erityisesti juuri ennen ensi vuoden eduskuntavaaleja. – Puolueettomuus ei voi olla pyhä ratkaisu. Olemme olleet 20 vuotta länsimaisen arvoliittouman jäsen ja mukana Naton kumppanuusohjelmassa, mutta turvatakuita ei silti ole. Häkkänen lukee turvallisuuspoliittiseksi kysymykseksi myös Suomen energiaomavaraisuuden. Hän haluaa vähentää riippuvuutta Venäjän energiasta. Tuontienergian tilalle on saatava kotimaista energiaa ja toteutettava suunniteltu uusin ydinvoimahanke. Talouspolitiikkaan hän tarjoaa Suomelle metsää ja biotaloutta. – Niissä on Suomen uusi Nokia. Mahdollisuudet ovat valtavat, ja siksi tarvitaan nykyisen metsäteollisuuden toimintaedellytysten turvaamista, pohtii Häkkänen.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page