top of page

LÄNSI-SAVO: Kokoomuksen Häkkänen purkaisi sisämarkkinoiden esteitä

Länsi-Savo -lehti kirjoittaa, että Kokoomuksen eurovaaliehdokkaan, pääministerin erityisavustajan Antti Häkkäsen mukaan Euroopan ja Suomen työttömyyteen parasta lääkettä on pienyrittäjyyden edellytysten parantaminen. Häkkänen piti vappupuheensa Porvarivapussa Mikkelin Kirkkopuistossa.Häkkänen totesi, että kaksi kolmasosaa Euroopan yksityisen sektorin työpaikoista on pienissä ja keskisuurissa yrityksissä ja että nämä yritykset toimivat Euroopan talouden moottorina.– Jotta Euroopan talous ja työllisyys lähtisi kasvuun, tarvitsemme panostuksia juuri pienyrityksiin.505 miljoonan asukkaan Euroopassa on valtavat mahdollisuudet taloudelliseen kasvuun. Häkkäsen mukaan eurooppalaiset kotimarkkinat on aidosti avattava myös pienille yrityksille.– Työvoiman liikkuvuus, kaupankäynti, innovaatiot ja kasvu kärsivät nykyisistä rajoituksista ja ylisääntelystä.Häkkäsen mukaan kaupankäynnin esteiden poistaminen on yksi EU:n tärkeimmistä tehtävistä. Hänen mukaansa juuri pienet ja keskisuuret yritykset kokevat suurimman haitan kaupan esteistä.Häkkänen totesi esimerkkinä kaupan esteistä muun muassa kansalliset tuotemääräykset, standardoinnit ja verosääntelyn.Häkkänen kuitenkin muistutti, että samalla kun kaupankäynnin esteitä poistetaan, EU-maiden on pidettävä kilpailukykynsä kunnossa, jotta jäsenmaat pärjäävät avoimessa, kansainvälisessä taloudessa.– Jokaisen jäsenmaan pitää lopettaa velaksi eläminen, parantaa julkisen sektorin tuottavuutta, uudistaa työmarkkinoita sekä panostaa tutkimukseen ja osaamiseen.Häkkäsen mukaan pienyrittäjyyden yksi keskeisimpiä kannusteita on verotus.– Emme voi kannustaa nuorta sukupolvea yrittäjyyteen ja riskinottoon, jos verojärjestelmä samaan aikaan rankaisee kasvusta ja työllistämisestä.Häkkäsen mukaan kotimaan viimeaikaiset metsäteollisuuden investoinnit ovat hyvä esimerkki onnistuneesta veropolitiikasta.– Hallituksen päätös yhteisöveron keventämisestä tuo konkreettisesti työtä Suomeen. Verotuksen tulee olla kilpailukykyisellä tasolla ja mahdollisimman läpinäkyvää ja yksinkertaista. On surullista havaita, että perussuomalaiset, keskusta ja vasemmistopuolueet vastustivat työllisyyttä parantavia veronkevennyksiä. Kaikki vappupuheita käsittelevät uutiset löytyvät painamalla alla olevaa hakutekstiä "vappupuhe 2014"Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page