top of page

VERKKOUUTISET: Häkkänen kysyy, onko Juha Sipilä palannut suomettumisen aikaan

Antti Häkkänen sanoi Lappeenrannassa vieraillessaan perjantaina, että uudella linjallaan keskusta tekee paluuta kylmän sodan ja Paavo Väyrysenulkopolitiikkaan, jossa Neuvostoliitolle kumarrettiin, vaikka mitä tapahtuisi.– EU-maat ovat sopineet, että pysytään yhtenäisinä Venäjää vastaan ja puolustetaan yhdellä äänellä länsimaisia arvoja. Tämä on pienen maan etu. Nyt keskusta kuitenkin haluaisi irtautua EU:n linjasta ja ummistaa silmiään Venäjän rikoksista. Väyrynen on selvästi ottanut niskalenkin keskustan politiikasta, Häkkänen arvioi Lappeenrannassa.Häkkäsen mielestä ulko- ja turvallisuuspolitiikassa pitäisi puolueilla olla selkeä ja johdonmukainen linja.– Sipilän tulisi mahdollisimman nopeasti kertoa, haluaisiko keskusta laajemminkin irtaantua EU:n yhteisestä linjasta ja pitäisikö Suomen todellakin jättäytyä yksin neuvottelemaan Venäjän presidentti Vladimir Putinin kanssa. Väyrynen tätä varmasti haluaisi, mutta Sipilästä emme nyt tiedä.Häkkänen pitää erittäin tärkeänä, että Euroopan Unionin kaikki jäsenmaat pysyvät yhdessä rintamassa ulko- ja turvallisuuspolitiikan kysymyksissä.– Pienelle Suomelle EU tuo turvallisuutta vain, jos jäsenmaat toimivat yhdellä äänellä. Ukrainan kriisi on osoittanut, että EU:n pitää jatkossa parantaa yhteistä ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page