top of page

PÄÄMINISTERIN ERITYISAVUSTAJA ANTTI HÄKKÄNEN EUROVAALEIHIN

Pääministeri Jyrki Kataisen erityisavustaja Antti Häkkänen asettuu ehdolle eurovaaleihin. Häkkänen, 29, on lakimies ja kotoisin Etelä-Savosta, Mäntyharjusta.

Häkkästä on pyydetty valtakunnalliseksi ehdokkaaksi sekä Kokoomuksen puoluejohdon että eri maakuntien toimijoiden taholta.

- Suomea kiertäessä olen saanut eri-ikäisiltä ihmisiltä laajaa tukea. Tämä ratkaisi ehdokkuuden.

Suomen kannalta tärkeimmiksi EU-tavoitteiksi Häkkänen nostaa työllisyyden, tutkimuksen ja osaamisen sekä turvallisuuden.

- Sosiaalisesti vakaa ja turvallinen Eurooppa perustuu siihen, että ihmisillä on työtä ja toimeentuloa. Yritysten toimintaedellytykset ja työllistäminen pitää nostaa tärkeimmäksi päätöksenteon kriteeriksi. Tutkimukseen ja osaamiseen pitää panostaa, jotta pysytään kilpailussa mukana, Häkkänen sanoo.

Häkkänen katsoo, että Suomen pitää terästää EU-edunvalvontaansa ja nostaa myös voimakkaammin esiin kotimaan erityispiirteitä ja vahvuuksia.

- Työllisyyden ja talouskasvun kannalta esimerkiksi energiaintensiivinen teollisuutemme, metsä ja muut luonnonvarat, Venäjän läheisyys ja monet muut kotimaamme erityispiirteet vaativat enemmän huomiota. Vahvuuksiimme panostamalla voimme kääntää Suomen hiipuvan talouden nousuun.

Ennen pääministerin erityisavustajan tehtäväänsä Häkkänen toimi valtakunnallisen Kokoomuksen Nuorten Liiton puheenjohtajana ja on ollut Kokoomuksen puoluehallituksessa, maakuntavaltuustossa ja kotikuntansa kunnalliselämässä.

Lisätietoja:

Antti Häkkänen

Tilaa Antin eduskuntakirje!

Tilaaminen onnistui! Ollaan yhteydessä!

bottom of page